Rotorsejl monteret på BERLIN

Montering af rotorsejl på BERLIN. © Scandlines

Scandlines færgen BERLIN der sejler mellem Gedser og Rostock, fik mandag d. 16.maj monteret et rotorsejl i Rostock. Søsterfærgen COPENHAGEN fik installeret sit rotorsejl tilbage i maj 2020, og Scandlines har været så tilfredse med resultatet, at det nu var BERLIN’s tur til at få et.

Med rotorsejlet fra finske Norsepower kan Scandlines reducere CO2-udledningen fra hybridfærgerne mellem Gedser og Rocktock med gennemsnitligt 4 procent, og på de gode dage med helt op til 20 procent.

“Vi har gjort os positive erfaringer med rotorsejlet på Scandlines-hybridfærgen Copenhagen og har derfor forberedt søsterfærgen til også at få et rotorsejl. Det er glædeligt at se, at rotorsejlet blev installeret uden problemer, og at færgen kunne gå i drift igen her til morgen som planlagt.”

Michael Guldmann Petersen, COO, Scandlines

Løsningen er fuldt automatiseret. Systemet måler vindens hastighed og retning og beregner herefter, om rotorsejlet vil reducere udledningen. Når det er tilfældet, starter rotorsejlet automatisk. Der er defineret positioner, såkaldte ”red zones”, i områderne ud for Gedser og Rostock/Warnemünde, hvor rotorsejlet ikke aktiveres, da det vil gribe forstyrrende ind i skibets manøvre.

Kilde: Scandlines

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →