Ærøfærgerne tabte passagerer til ÆrøXpressen

MARSTAL ankommer til Svendborg d. 30/11-2019. Foto: Michael Koefoed-Hansen

Januar var den første fulde måned hvor det nye rederi ÆrøXpressen, sejlede mellem Marstal og Rudkøbing. Dette kunne så også mærkes på Ærøfærgernes rute mellem Ærøskøbing og Svendborg, da de oplevede et fald i passagertallet på 3.950 i forhold til sidste år, mens der var 6.900 som sejlede med ÆrøXpressen. Så generelt er der kommet næsten 3.000 flere passagerer.

ÆrøXpressen har haft nogle opstartsvanskeligheder, pga. tekniske problemer med ÆRØXPRESSEN, samt de manglede øvelse i at anløbe de 2 havne, hvilket har givet forsinkelser og aflysninger, men nu sejler de generelt efter fartplanen.

ÆRØXPRESSEN i Marstal d. 30/11-2019. Foto: Michael Koefoed-Hansen

Boye Kromann, direktør hos ÆrøXpressen, forventer at trafikspringet fortsætter, da der tidligere især omkring ferieperioderne har været alt udsolgt hos Ærøfærgerne.  Med indsættelsen af ÆRØXPRESSEN er kapaciteten til Ærø blevet øget markant, og folk kan derfor komme nemmere til Ærø, uden at skulle bestille lang tid i forvejen, og det vil være en gevinst for hele Ærø.

Kilde: Fyns Amts Avis

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart, på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →