Caronte & Tourist har fået beslaglagt 3 færger

PACE. © EneRmaR

De italienske myndigheder har beslaglagt de 3 færger PACE, CARONTE og ULISSE, da de ikke finder dem egnede til sejlads med passagerer som ikke er fuldt mobile, hvilket dækker over gamle, personer med at besvær ved at bevæge sig (sidder i rullestol, gravide) og børn. De 3 færger sejler for NGI, som er et datterselskab til Caronte & Tourist på ruter fra Sicilien til de små øer nord for Sicilien.

CARONTE. © Caronte & Tourist

Desuden bliver NGI undersøgt for korruption i forbindelse med udbuddet af ruterne fra Sicilien til de små øer i 2015. NGI, blev en del af Caronte & Tourist i 2017, som tilbage i december også blev anmeldt for korruption i forbindelse med udvidelsen af deres terminal i Villa San Giovanni.

ULISSE. © Caronte & Tourist

NGI bød med PACE som færge i 2015, og kravene var at færgen skulle kunne transportere personer som ikke var fuldt mobile forsvarligt, men PACE er aldrig blevet bygget om til det. CARONTE og ULISSE er også blevet brugt af NGI på ruterne, uden at de er blevet godkendt af myndighederne til det, og de har samme problemer som PACE.

Kilder: Ship2Shore og Informazioni Marittime

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart, på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →