Destination Gotlands VISBORG er begyndt at bruge biogas

VISBORG. © Segerberg Media

Onsdag d. 13. maj begyndte Destination Gotland at bruge biogas som brændstof på færgen VISBORG.

Destination Gotland fortsætter dermed sin rejse mod et mindre klimapræg. I 2019 begyndte selskabets første gasdrevne færge VISBORG at sejle mellem Gotland og det svenske fastland, og senere i år, vil søsterfærgen GOTLAND også blive taget i brug. Disse færger er udgangspunktet for overgangen til gasdrift, der kan bestå af både flydende naturgas (LNG) og flydende biogas (LBG) og også en blanding af de to. Flydende gas, er gas som er kølet ned til minus 162 grader, for når den når den temperatur, går gassen over i flydende form.

Ved at iblande flydende biogas reduceres CO2-emissionerne, da selve biogassen har nulemissioner. Destination Gotland har ifølge den nye svenske klimalov udviklet en klimaplan for at reducere CO2-emissionerne med 70% i 2030.

Flydende biogas (LBG) er en vedvarende energikilde, den dannes, når organisk stof nedbrydes i et iltfrit miljø. Dette sker for eksempel når madaffald, gylle eller spildevandsslam nedbrydes af mikroorganismer i et fordøjelseskammer. Biogas kan også produceres ved termisk forgasning af for eksempel skovaffald.

Bunkring af både flydende naturgas og flydende biogas finder sted i Nynäshamn.

Kilde: Destination Gotland

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart, på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →