DFDS oplægger CROWN SEAWAYS

CROWN SEAWAYS ud for Helsingborg d. 14/2-2020. Foto: Kristian Lundgren

Stigende smittetal og skærpede rejserestriktioner har yderligere reduceret antallet af passagerer på DFDS’ passagerfærgeruter København-Oslo og Frederikshavn-Oslo i de seneste uger.   

”Med den forværrede situation er der ganske enkelt for få passagerer om bord til at opretholde fuld sejlplan, og derfor er vi beklageligvis tvunget til at reducere sejladsen til ét skib indtil medio februar.”

Kasper Moos, passagerdirektør i DFDS.  

Det betyder, at der fra og med 2. november som udgangspunkt vil være afgang hver anden dag fra hver havn i stedet for hver dag. Med den reducerede sejlplan vil PEARL SEAWAYS være DFDS’ eneste passagerfærge mellem Danmark og Norge, mens CROWN SEAWAYS lægges op i København indtil medio februar. 

PEARL SEAWAYS udfor Helsingborg d. 20/5-2018. Foto: Michael Koefoed-Hansen

Vinder tid 

Oplægningen af CROWN SEAWAYS får desværre konsekvenser for antallet af medarbejdere om bord.  

Det betyder, at vi må opsige 20tjenere, der arbejder på skibet. Det er meget beklageligt, for det er alle medarbejdere, der har arbejdet hårdtfor at hjælpe med at sikre sejladsen.”

 

”De øvrige medarbejdere i servicefunktioner om bord er omfattet af en aftale om reduceret arbejdstid og løn med fagforeningen Metal Maritime, og skibets tekniske driftsbesætning kan afvikle opsparet overtid eller blive overført til andre skibe. Det betyder, at vi vinder tid indtil starten af det nye år og indtil videre kan beholde de fleste af vores meget erfarne medarbejdere, så vi hurtigt kan genstarte ruten, hvis Covid-19 situationen forbedrer sig inden for nogle måneder.”

Anne-Christine Ahrenkiel, Chief People Officer i DFDS. 

Kilde: DFDS

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart, på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →