EXPRESS 1 bliver højkapacitetsfærge på Rønne – Ystad ruten

EXPRESS 1 ankommer til Rønne d. 19/4-2019. Foto: Michael Koefoed-Hansen

Efter en længere ventetid pga. valget i efteråret, har Transportministeriet i dag, godkendt den tillægskontrakt, som gør at EXPRESS 1 afløser MAX som højkapacitetsfærge på Rønne – Ystad ruten.

”Med EXPRESS 1 og EXPRESS 5 kan vi alle sammen have høje forventninger til mulighederne for at skubbe endnu mere på den positive udvikling på Bornholm.”

Carsten Jensen, Molslinjens administrerende direktør.

MAX ankommer til Rønne d. 21. april 2019. Foto: Michael Koefoed-Hansen

Det har krævet en tillægskontrakt, da det er væsentligt dyrere at have EXPRESS 1 som højkapacitetsfærge på Rønne – Ystad ruten end det var med MAX, som den oprindelig kontrakt var skrevet ud fra.

Da der ikke er kommet noget ekstra tilskud fra Transportministeriet, har man i stedet aftalt at den ekstra kapacitet, som der er på EXPRESS 1 i forhold til MAX, sælges kommercielt, dvs. at de krav der findes til billetpriser på ruten, ikke gælder for den kapacitet. Der er derfor også Bornholmslinjen som hænger på hele den økonomiske risiko.

”Vi tror og håber, at vi kan sælge de ekstra billetter – og det til priser, som Bornholmerne kender i forvejen i højsæsonerne.”

Carsten Jensen.

Tillægskontrakten med Transportministeriet gælder i første omgang for et år, herefter skal begge parter evaluere på ordningen, og se om den derefter skal fortsætte.

Kilde: Molslinjen

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart, på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →