EXPRESS 5 leveret til Bornholmslinjen/Molslinjen

Søsætning af EXPRESS 5. © Austal

De sidste papirer er underskrevet, og de sidste tests til søs er gennemført med succes. EXPRESS 5 er klar til den lange tur mod Rønne.  Molslinjen afgav ordre på færgen tilbage i oktober 2019, og siden har byggeriet foregået hos Austal ’s hurtigfærgeværft i Filippinerne. Nu skal færgen til Rønne.

”Vi glæder os meget til at få EXPRESS 5 hjem til Rønne. Det har været en lang byggeproces, hvor corona har drillet os undervejs, så det bliver godt at se færgen i sin nye hjemhavn”.

Kristian Durhuus, administrerende direktør i Molslinjen.

EXPRESS 5 forventes at forlade væftet i Filippinerne til midnat dansk tid, og turen hjem kommer til at vare 24 til 26 dage afhængig af vejr og vind på den cirka 10.000 sømil lange rejse. Det svarer til små 19.000 kilometer med en gennemsnitsfart på 20 knob, inden færgen kan gå ind mellem molehovederne i Rønne.

Den elleve-mand store besætning får selskab af fire observatører – tre fra værftet og en fra motorproducenten Wärtsila. De skal tage turen fra værftet til Colombo, Sri Lanka over Suezkanalen via Malta, gennem Kielerkanalen og derfra til Rønne.

Kilde: Molslinjen

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →