EXPRESS 5 yderligere forsinket

 

Søsætning af EXPRESS 5. © Austal

Leveringen af Bornholmslinjens nye hurtigfærge EXPRESS 5, som efter de seneste udskydelser skulle have været leveret i starten af januar måned, er endnu en gang blevet udskudt.

Det sker efter at Molslinjen har haft teknikere nede og undersøge færgen på Austal’s værft i Filippinerne, hvor den bliver bygget. Her har det bl.a. vist sig, at færgens aksler mellem motorerne og dens waterjets ikke er helt perfekt i vinkel. Det betyder at der vil opstå vibrationer i hele færgen, og det kan også komme til at ødelægge motorer og andre tekniske installationer pga. vibrationerne.

Rederiet håber at færgen kan leveres i slutningen af februar måned. Den tidligere udmeldt indsættelse af EXPRESS 5 på Rønne – Ystad ruten d. 20. marts er derfor meget usikker.

”Det er usikkert, om vi kan nå det til den dato. Derfor er vi desværre nødt til at arbejde med et alternativ, hvor Express 5 først sættes i sejlplan efter påsken.”

Carsten Jensen, Molslinjens administrerende direktør.

Kilder: Molslinjen og TV2 Bornholm

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →