HANCHANG GANGWON solgt til ophugning

HANCHANG GANGWON under dens oprindelige navn SUISEN. Foto: Alpsdake (CC BY-SA 4.0)

Færgen HANCHANG GANGWON ankom d. 10. september under navnet GANGWON 1 til Chittagong i Bangladesh, hvor den vil blive ophugget.

HANCHANG GANGWON blev leveret i 1996, til det japanske rederi Shin Nihonkai Ferry, under navnet SUISEN. Her sejlede den indtil 2012, hvor den blev afløst af en nybygning med samme navn. Den blev derefter oplagt og sat til salg.

Først i 2019 lykkedes det at sælge SUISEN, til det nye sydkoreanske rederi Hanchang Shipping, hvor den fik navnet HANCHANG GANGWON. Det var rederiets plan at indsætte den i foråret 2020 på en ny rute mellem Rusland, Sydkorea og Japan, men med udbruddet at Covid-19 blev disse planer ikke til noget. Den blev derfor solgt i foråret 2022 til ophugning, og er nu altså kommet frem til ophugningsstranden i Bangladesh.

Kilde: Spyridon Roussos

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →