Holland Norway Lines dropper Eemshaven som anløbshavn

ROMANTIKA afgår fra Stockholm d. 30/7-2011. Foto: Michael Koefoed-Hansen

Rederiet Holland Norway Lines som åbnede ruten Eemshaven – Kristiansand sidste forår med færgen ROMANTIKA, har meddelt at de ikke længere vil sejle til Eemshaven. Årsagen er at de ikke har eneret til kajen i Eemshaven og derfor har måtte aflyse en del afgange specielt her i starten af 2023, da kajen har været brugt af andre skibe.

Rederiet har derfor lavet en midlertidig aftale med havnen i Cuxhaven, så de kan benytte den fra midt i april. Dermed slipper rederiet for at aflyse afgange med kort varsel. Indtil da, fortsætter de med at bruge havnen i Eemshaven, med de evt. aflysninger dette måtte medføre.

Cuxhaven er dog kun en midlertidig løsning, og rederiet har derfor også underskrevet en hensigtserklæring (LOI) med havnen i Emden, om at flytte permanent til den. Håbet er at kunne flytte til Emden fra d. 1. juni, men først skal der styr på en hel del praktiske ting, før at de kan anløbe den.

Kilde: Holland Norway Lines

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →