Læsø Kommune vil lukke Færgeselskabet Læsø K/S

MARGRETE LÆSØ ankommer til Frederikshavn d. 17/7-2017. Foto: Michael Koefoed-Hansen

På det netop afholdt kommunalbestyrelsesmøde mandag d. 1. juli, var et af punkterne at Færgeselskabet Læsø K/S skal nedlægges pr. d. 31/12-2019, og færgedriften derefter skal lægges ind i et nyt udvalg i kommunen, ligesom det sker på Samsø. Dette blev vedtaget, da 5 stemte for, og 4 imod (de 4 medlemmer af Venstre).

Grunden til dette er, at det har vist sig uhensigtsmæssigt at bruge den nuværende §60 selskabsform, da der var været nogle sager i Ankestyrelsen. Desuden vil det give en mere direkte kommandovej fra kommunalbestyrelsen til færgeselskabet. Bl.a. har der i forbindelse med undersøgelserne af en ny færge, være uenighed mellem kommunalbestyrelsen og bestyrelsen i færgeselskabet om hvilken type færge man skal vælge.

Sammenlægningen vil på længere sigt, også give besparelser for kommunen, da man så kan sammenslå administrationen.

Det er dog ikke helt simpelt at nedlægge Færgeselskabet Læsø K/S, da Samsø Kommune ejer en lille andel, samt der er en masse love og regler som skal følges, samt aftaler som skal ændres, da de er lavet af Færgeselskabet Læsø K/S og ikke kommunen. Men det forventes at kunne klares på 6-12 måneder.

Kilde Læsø Kommune

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →