NORMAN ATLANTIC ankommet til Aliaga

NORMAN ATLANTIC i Bari d. 28/5-2017. Foto: Michael Koefoed-Hansen

I morges ankom slæbebåden IONION PELAGOS til farvandet ud for ophugningsværfterne i Aliaga, Tyrkiet. Med på slæb havde den RoPax færgen NORMAN ATLANTIC, som forventes ophugget i Aliaga. Der har dog gået rygter på græske hjemmesider om at den skulle til Tuzla i Tykiet, for at genopbygges, men med ankomsten til Aliaga virker det ikke til at være tilfældet. Desuden har den hollandske bjergnings virksomhed Smit, tidligere på året tømt NORMAN ATLANTIC for de sidste rester af olie der var ombord, for at den kunne gøres klar til ophugning.

NORMAN ATLANTIC blev ramt af en brand d. 28. december 2014, mens den var på vej fra Patras mod Ancona. Ved branden omkom mindst 12 personer. Efter branden blev NORMAN ATLANTIC først oplagt i Brindisi, men siden flyttet til Bari, hvor de italienske myndigheder har undersøgt årsagen til branden, for at bruge det som beviser i den retssag som startede i sidste måned.

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →