Serco genvinder Northlink kontrakt

HJALTLAND ankommer til Lerwick d. 9/6-2014. Foto: Michael Koefoed-Hansen

Den skotske regering har meddelt at Serco Group som har været operatør af rederiet Northlink Ferries siden 2012 , er blevet valgt til også at stå for det i de næste 6 år, med en option på yderligere 2 år. Prisen for de første 6 år, er 450 millioner £, mens optionen har en værdi på 160 millioner £. Udover Serco Group, bød også Caledonian MacBrayne på opgaven, mens tyske FRS trak sig tidligere i budprocessen.

HELLIAR i Lerwick d. 9/6-2014. Foto: Michael Koefoed-Hansen

Northlink Ferries forbinder Orkney og Shetlandsøerne med det skotske fastland. Det gøres via ruten Scrabster – Stromness, som betjenes af færgen HAMNAVOE og ruten Aberdeen – Kirkwall – Lerwick, som betjenes af færgerne HJALTLAND og HROSSEY, samt de 2 RoRo færger HELLIAR og HILDASAY. Alle 5 færger ejes af den skotske regering via selskabet Caledonian Maritime Assets.

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →