Transport Canada planlægger at købe FANAFJORD

FANAFJORD. © Fjord1

Transport Canada som er ejet af den canadiske stat, planlægger at købe den norske færge FANAFJORD, som er ejet af rederiet Fjord1, via selskabet Nye Fanafjord AS. Den canadiske regering har derfor udsendt en forhåndsmeddelelse om kontrakttildeling omkring købet af FANAFJORD, således at andre skibsejere har 15 dage, til at komme med et bud på en anden færge, som opfylder kravene.

HOLIDAY ISLAND. Foto: Northumberland Ferries

FANAFJORD skal bruges som afløser for færgen HOLIDAY ISLAND, som blev ramt af en maskinrumsbrand d. 22. juli 2022, og det blev efterfølgende besluttet at det ikke kunne betale sig at reparere den. HOLIDAY ISLAND sejlede som forstærkningsfærge for rederiet Northumberland Ferries på ruten Prince Edward Island – Caribou (Nova Scotia). Rederiet har derfor måtte chartre SAAREMAA 1 i sommerne 2023 og 24 for at leve op til deres kontrakt.

SAAREMAA 1. © Société des traversiers du Québec

FANAFJORD vil dog kun være en midlertidig løsning, da den canadiske stat, planlægger en nybygning til ruten, som dog først kan være klar i 2028. FANAFJORD forventes klar til at indsættes i maj 2024.

Kilde: CBC

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →