Transport Canada vil købe VILLA DE TEROR

VILLA DE TEROR. Foto: Trasmediterránea

Transport Canada, som er ejet af den canadiske regering, vil købe den spanske færge VILLA DE TEROR. VILLA DE TEROR skal bruges som midlertidig afløser for færgen MADELEINE, som sejler for rederiet CTMA Traversier mellem Souris og Cap-aux-Meules.

MADELEINE. Foto: CTMA

MADELEINE som er bygget i 1981, er ifølge den canadiske regering, ved enden af dens liv. Den canadiske regering underskrev derfor sidste år en kontrakt med Davie Shipyard i Quebec, om at de skal designe og bygge to færger for Transport Canada. Den færge som skal afløse MADELEINE, forventes dog først klar i 2026 og vil få navnet JEAN LAPIERRE.

Transport Canada har derfor udsendt en meddelelse om forhåndsaftalen omkring at købe VILLA DE TEROR, så andre færgeejere har 15 dage til at komme med deres tilbud. Hvis købet af VILLA DE TEROR bliver gennemført, vil den blive indsat fra sommeren 2021 under navnet MADELEINE II. Det er planen at sælge VILLA DE TEROR igen, når nybygningen bliver leveret i 2026.

Kilde: Government of Canada

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart, på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →