Yderligere nedskæringer hos Fjord Line

Bestyrelsesformand Peter Frølich i Fjord Line (til venstre) sammen med Arne Roland, ny fungerende administrerende direktør for Fjord Line. Foto: Sveinung Bråthen

Rejsebegrænsningerne på grund af coronapandemien betyder, at Fjord Lines færger nu sejler med meget få passagerer. Situationen er forværret i løbet af efteråret. Yderligere omkostningsreduktioner er derfor nødvendige, og der er indledt en ny proces med nedskæringer, der berører omkring 140 ansatte. Antallet af medarbejdere er således reduceret med omkring 300 siden august.

“For at sikre at Fjord Line kommer ud af krisen som en stærk og levedygtig virksomhed, skal der træffes nye foranstaltninger. Desværre betyder det en ny nedskæringsrunde. Ledelsen har nu ført en god dialog med fagforeninger og tillidsvalgte”.

Peter Frølich, bestyrelsesformand i Fjord Line.

Selskabets bestyrelse har også startet processen med at finde en ny administrerende direktør for Fjord Line. Indtil en ny direktør er på plads, fungerer Arne Roland som administrerende direktør. Roland har omfattende ledelseserfaring, herunder fra Aker-systemet og CHC Helikopter Service.

“Nye tider kræver nye ledelsesstyrker. Pandemien har haft dramatiske konsekvenser for hele turistindustrien. Som gode ledere og ejere skal vi ikke kun håndtere krisen, vi skal også arbejde for at komme stærkere ud af den. Det betyder, at vi skal udstyre Fjord Line til at være i front, når det kommer til grønne og bæredygtige løsninger til søs, og vi skal tage del i digitaliseringen og automatiseringen af ​​branchen. Vi imødekommer også konstant nye forventninger fra rejsende og myndigheder, som vi skal imødekomme offensivt. Bestyrelse og ejere af Fjord Line vil gøre hvad der kræves for at støtte virksomheden gennem denne krævende tid”.

Peter Frølich.

Arne Roland overtager for Rickard Ternblom, der har ledet Fjord Line siden 2015.

“Rickard Ternblom har aftalt med bestyrelsen at fratræde som administrerende direktør for Fjord Line. Fjord Line har haft en fin udvikling i den periode, Rickard har ledet virksomheden, og 2019 var det bedste år i virksomhedens historie. Jeg vil takke Rickard for engagementet og den store indsats, han har lagt ned, og jeg ønsker ham det bedste i sin videre karriere”.

Peter Frølich.

 

“Det har været et privilegium at være en del af udviklingen af ​​Fjord Line, og især at samarbejde med medarbejdere, der hver dag går på arbejde med driv, ansvar, respekt og engagement. Vi skilles som venner, og jeg ønsker firmaet alt godt i de kommende år”.

Rickard Ternblom.

Kilde: Fjord Line

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart, på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →