AMORELLA på grund ved Ålandsøerne

AMORELLA ankommer til Mariehamn d. 3/6-2018. Foto: Michael Koefoed-Hansen

Viking Lines færge AMORELLA, der søndag formiddag var på vej fra Åbo mod Stockholm, via Långnäs på Ålandsøerne, havde kl. 12:50 en berøring med bunden ved Hjulgrund, i den Ålandske skærgård. Berøringen medførte at der kom hul i skroget, og kaptajnen på AMORELLA, valgte at sejle AMORELLA på grund ved Järsö hvor der er ler bund, for at sikre færgen og dens passagerer.

Ombord på AMORELLA, var 207 passagerer og 74 besætningsmedlemmer. Ingen kom noget til, ved hverken berøringen, og den efterfølgende grundsætning. Klokken 15:50 lokaltid, begyndte man af evakuere alle passagererne og de besætningsmedlemmer som ikke var nødvendig i land, hvilket man var færdig med kl. 17:40.

Her mandag aften, står AMORELLA stadig fast på grunden. Der har været dykkere nede og undersøge skaderne, som bl.a. dækker over at et af de vandtætte rum som er blevet oversvømmet. Når AMORELLA kommer fri igen, vil den sejle selv, eller blive slæbt til Åbo, hvor den så skal på værft.

Viking Line har valgt at flytte færgen GABRIELLA over på ruten mellem Åbo og Stockholm, hvor den så afløser AMORELLA. GABRIELLA sejlede normalt mellem Helsingfors og Stockholm indtil corona udbruddet startede og ruten blev lukket ned. Den har så siden sejlet mellem Helsingfors og Tallinn.

GABRIELLA i Helsingfors d. 2/7-2008. Foto: Michael Koefoed-Hansen

Kilder: Viking Line, mtv uutiset og Ålands sjöfart

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart, på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →