Den canadiske regering køber VILLA DE TEROR

VILLA DE TEROR. Foto: Trasmediterránea

Den canadiske regering har via Transport Canada, nu besluttet af købe den spanske færge VILLA DE TEROR. Tilbage i juli, meldte de offentligt ud, af de var interesseret i at købe den, og at andre rederier havde 15 dage til at komme med deres bud på en færge, som opfyldte de krav som Transport Canada, havde sat op. Ingen andre rederier, kunne levere nogen færge der opfyldte kravene.

VILLA DE TEROR vil komme i tørdok, inden den forventes at ankomme til Canada i foråret 2021. Mens den er i tørdok, vil følgende blive lavet på den: Undersøgelse og rengøring af skroget, maling af en del af skroget med vintercoating, samt undersøgelse af ballasttanke. Når den kommer til Canada, vil den blive ombygget til de canadiske forhold.

VILLA DE TEROR som vil blive omdøbt til MADELEINE II, vil fra sommeren 2021 afløse færgen MADELEINE fra rederiet CTMA Traversier på ruten Souris – Cap-aux-Meules. Dette forventes af vare indtil 2026, hvor en nybygning med navnet JEAN LAPIERRE, forventes klar fra det canadiske værft Chantier Davie Canada.

MADELEINE. Foto: CTMA

Kilde: Government of Canada

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart, på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →