EXPRESS 5 får infrarødt kamera

EXPRESS 5. © Austal Ships Pty Ltd.

Når hurtigfærgen EXPRESS 5 bliver leveret til Bornholm i slutningen af 2022, er det en færge med det mest moderne udstyr, som findes. Blandt andet får hurtigfærgen et ganske særligt kamera, som sikrer besætningen på skibets bro helt klart syn i mørket.

Kameraet er et Flir M364C LR. Et infrarødt, termisk kamera, som i mørket giver besætningen mulighed for at stille knivskarpt på objekter fem kilometer ude foran hurtigfærgen.

Flir-kameraet er blandt andet kendt for sin placering på amerikanske kamphelikoptere, hvor det særlige gyro-ophæng sikrer et helt roligt billede. Det betyder, at selv om Østersøen skulle vise tænder, så kan folkene på broen af EXPRESS 5 hele tiden kigge op til fem kilometer frem igennem nattemørket.

Tegningen her viser, hvor det infrarøde kamera kommer til at sidde på EXPRESS 5. © Molslinjen

”Det giver selvfølgelig skibets besætning et ekstra lag sikkerhed, at de kan få øje på mulige objekter så langt ude foran skibet, også mens det er mørkt.”

Molslinjens koordinerende kaptajn for Bornholmslinjen, Kasper Sommer.

EXPRESS 5 bliver foreløbig den eneste af Molslinjens hurtigfærger, som udstyres med det særlige kamera. EXPRESS 5 forventes leveret til Bornholmslinjen i slutningen af 2022, hvorefter rejsen hjem mod Bornholm begynder.

Kilde: Molslinjen

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart, på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →