Fjord Line vurderer om OSLOFJORD skal under norsk flag

OSLOFJORD ankommer til Strömstad d. 19/5-2019. Foto: Michael Koefoed-Hansen

Efter en bestyrelsesafgørelse agter Fjord line nu at ændre flag på OSLOFJORD fra det danske DIS-register til det norske NOR-register.

“Årsagen er blandt andet, at 90% af passagererne er nordmænd. Derudover er det at sejlet under NOR-flaget blevet mere og mere interessant for os de sidste par år.”

Rickard Ternblom, direktør for Fjord Line.

“Vi er meget glade og taknemmelige for vores besætning om bord, og vi håber at finde gode løsninger til dem sammen med fagforeningerne, hvis vi vælger at gennemføre ændringen.”

Rickard Ternblom.

OSLOFJORD, tidligere BERGEN, har en lang historie i Fjord Line. Hun har sejlet for virksomheden mere eller mindre kontinuerligt, siden hun blev bygget i 1993, først under det norske flag, derefter under det danske flag indtil i dag. Det er nu planlagt at vende tilbage til det norske flag. Den 20. juni 2014 blev en markant opgraderet og ændret OSLOFJORD introduceret på den nystartede linje mellem Sandefjord og Strömstad, hvor hun også sejler i dag.

Modtagelsen på markedet for ruten Sandefjord – Strömstad har været formidabel, og den foreløbige passagerrekord, så vi i 2018, hvor cirka 459.000 passagerer sejlede med OSLOFJORD.

”Årsagen til, at så mange mennesker vælger at rejse med OSLOFJORD, er fordi gæsterne på den ene side oplever at få gode og relevante tilbud, og på den anden side, at vores vidunderlige personale ombord hver dag gør alt, hvad de kan for at gøre vores gæster tilfreds. Det gør hele forskellen, “siger Rickard Ternblom og fortsætter,” Vi har stor tro på, at vi vil opnå en endnu stærkere markedsposition på det lokale marked ved at foretage denne ændring. “

“Nu er der behov for yderligere analyse for at afgøre, om de intentioner, vi har, skal realiseres.”

Rickard Ternblom.

I øjeblikket gælder beslutningen kun for OSLOFJORD, den resterende flåde vil fortsætte under DIS-registeret.

Kilde: Fjord Line

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart, på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →