Fosen Yard er gået konkurs

BERGENSFJORD ankommer til Hirtshals d. 10/7-2015. Foto: Michael Koefoed-Hansen

Det norske værft Fosen Yard oppe ved Trondheim er begæret konkurs. Det sker efter en mislykket dialog med bank, rederier og leverandører for at finde en løsning på værfts økonomiske problemer. De 132 ansatte på værftet vil blive opsagt af bobestyreren.

De økonomiske problemer kommer primært fra to ombygningsprojekter, som bl.a. omfattede maskinudskiftning og installering af batterisystem. Især det sidste projekt har ifølge værftet været undervurderet kraftigt.

Selvom værftet ikke ønsker at gå i detaljer med hvilke to projekter det drejer sig om, så er det første formentlig ombygningen af Fjord Lines to færger BERGENSFJORD og STAVANGERFJORD i første halvår af 2023, fra LNG til duel-fuel.

BARØY. © Torghatten Nord

Det andet er formentlig ombygningen af Torghatten Nord’s færge BARØY til hybriddrift, som netop ankom til værftet midt i august for ombygning, og stadig ligger på værftet.

Kilde: E24

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →