Molslinjen: 4 færger på Kattegat

Tre færger på stribe i Aarhus. Fra påsken næste år får de en fjerde makker, som blandt andet skal sejle mange ekstra afgange til og fra Ebeltoft. © Molslinjen

Fire hurtigfærger på Kattegat, det har været Molslinjens plan siden 2012, hvor EXPRESS 1 blev sat ind. Fra påsken 2023 går drømmen i opfyldelse, da indsættelsen af EXPRESS 5 på Bornholmslinjens rute mellem Rønne og Ystad frigiver en hurtigfærge til Kattegat.

”Danskerne bliver i stigende grad hjemme og holder ferie. Derfor stiger privatmarkedet lige nu, og den vækst vil vi gerne understøtte ved at have fire færger i drift på Kattegat.”

Jesper Skovgaard, Molslinjens kommercielle direktør.

Den nye færge på Kattegat bliver enten hurtigfærgen EXPRESS 1 eller MAX. Beslutningen om, hvilken færge, der skal blive på Bornholm, afventer det kommende valg til Folketinget og en beslutning i det nye Transportministerium.

EXPRESS 1 ankommer til Rønne d. 19/4-2019. Foto: Michael Koefoed-Hansen

Men lige meget hvilken færge, der bliver tale om, vil det resultere i langt flere afgange mellem landsdelene. Ebeltoft afgange øges fra 294 i 2022 til 656 i 2023 eller 123% i perioden marts til oktober. Samtidigt frigøres kapacitet til Aarhus, der udvides fra 8430 afgange i 2022 til 8628 afgange i 2023 eller en stigning på 2,3%.

MAX ankommer til Rønne d. 21. april 2019. Foto: Michael Koefoed-Hansen

”Det giver op til 32 daglige afgange mellem Jylland og Sjælland. På den måde vil vi kunne have 45-minutters drift i de perioder, hvor mange gerne vil sejle med. Det vil øge fleksibiliteten, og de rejsende vil vide, at den næste færge er lige om hjørnet.”

Jesper Skovgaard.

Molslinjen har omkring jul før haft succes med at sætte fire færger på Kattegat, men fra torsdag den 30. marts 2023 bliver det for første gang muligt med fire færger i daglig drift.

Kilde: Molslinjen

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart, på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →