Norled vinder udbud og bestiller 3 færger

© Norled

Det norske rederi Norled, vandt Nordland fylkeskommunes udbud af de to ruter Stokkvågen – Lovund og Stokkvågen – Træna, ved at tilbyde et koncept, som vil formindske udslippet med op til 90%. Den nye aftale gælder fra d. 1. februar 2027 til d. 31. januar 2037.

“Vi gleder oss til videre samarbeid med Nordland fylkeskommune. Og setter stor pris på at de fremmet utslippsfrie løsninger i sitt anbud. Norled har lang og god erfaring med elektriske ferjer og vi gleder oss til å seile elektrisk også i Nordland.”

Heidi Wolden, administrerende direktør i Norled.

Som følge af sejren har Norled bestilt tre ens hybridfærger hos det norske værft Havyard Leirvik, med option for yderligere en færge. Skroget til de tre færger skal bygges i Tyrkiet, mens selve udrustningen finder sted hos Havyard i Norge. De tre færger skal indsættes på ruterne i 2027. Det er LMG Marine, som har stået for designet af færgerne.

“Det er veldig stas å få kunne meddele en slik nyhet til våre ansatte nå rett før jul. Avtalen gir oss en glimrende start for vår satsing på nybygg. I tillegg vil det gi oss en langsiktighet som er svært viktig. Vi setter stor pris på den prosessen vi har fått vært en del av sammen med både Norled og LMG, og gleder oss til samarbeidet.”

Silje Smådal, salgssjef i Havyard Leirvik.

 Fakta på nybygningerne:

  • Længde: 84,5 meter
  • Bredde: 15 meter
  • Passagerer: 250
  • Biler: 60
  • Batteripakke: Ca. 8 MWh

Kilder: Norled og Havyard Leirvik

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →