RUSADIR solgt til Baleària

RUSADIR, © Baleària

Det spanske rederi Baleària har udnyttet den købsoption de havde på færgen RUSADIR. Baleària har haft RUSADIR på charter siden marts, hvor den har sejlet på ruterne Malaga – Melilla og Melilla – Almería.

RUSADIR har haft en noget omtumlet start på livet. Den blev oprindelig bestilt af Somanor SAS for det franske rederi Brittany Ferries på det tyske værft Flensburger Shiffbau-Gesellschaft (FSG). Det franske rederi valgte dog i juni 2020 at annullere kontrakten, da den på det tidspunkt var et år forsinket og slet ikke klar til levering.

Skroget blev senere i 2020 overtaget af norske SIEM Offshore, som var ejere af FSG dengang kontrakten oprindelig var blevet indgået. Den blev derefter slæbt til Fosen Yard i Norge, hvor den blev færdigbygget. Efter den var færdigbygget i sommeren 2022 blev den sejlet til Gdynia i Polen, hvor den lå oplagt indtil chartreraftalen med Baleària blev indgået i starten af i år.

Kilde: Baleària

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →