Passagerrekord på ruten mellem Kalundborg og Samsø

SAMSØ ankommer til Kalundborg d. 17/7-2019. Foto: Michael Koefoed-Hansen

Der har været travlt hos Samsølinjen i 2021. Rederiets opgørelse over trafiktallene fra sidste år viser, at der aldrig før i rutens historie har været flere passagerer og biler med på færgen SAMSØ, som sejler mellem sjællandske Kalundborg og Ballen på Samsø.

I 2021 valgte 230.297 rejsende at tage turen til og fra Samsø på den sjællandske rute. I samme periode fragtede færgen SAMSØ hele 79.703 biler til og fra øen. Biler og passagerer blev fordelt på i alt 2.074 afgange – også det er flere end nogensinde.

I 2020 var tallet for passagerer 214.675, og antallet af biler var 71.680. Afgange i 2020 var 2.036.

”Vi ser tydeligt i passagertallene, hvilken forskel det gør, når vi øger frekvensen og sejler flere afgange. Den tendens fortsætter i 2022, hvor vi vil sejle endnu flere afgange.”

Jesper Skovgaard, Molslinjens kommercielle direktør.

Netop flere afgange til og fra Samsø ventes at blive en vigtig del af det kommende udbud på ruten, som Transportministeriet forventeligt offentliggør i denne måned.

”Vores bud på Samsølinjen bliver en helt nybygget el-færge, som i forhold til den nuværende færge bliver med større kapacitet, således at antallet af de mange udsolgte afgange kan reduceres. Færgen er planlagt til at sejle på 100% grøn elektricitet, så afgange fra januar 2025 bliver helt CO2-frie. Det er vores bud på den bedste løsning for Samsø og for klimaet.”

Jesper Skovgaard.

Kilde: Molslinjen

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart, på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →