Røgudvikling på FEMØSUND

FEMØSUND i Kragenæs d. 25/4-2019. Foto: Michael Koefoed-Hansen

Ved frokosttid, opstod der røgudvikling på FEMØSUND, så brandvæsnet måtte komme til Kragenæs hvor den lå, og sende røgdykkere ombord. Det viste sig at der var gået hul på et brændstofrør, så der var sivet diesel ud i maskinrummet. Der var dog ikke gået ild i den, men det var blevet varmet så meget op, at det havde udviklet røg.

FEMØSUND måtte derfor tages ud af drift, indtil man var sikker på at der ikke var brand, samt at søfartsstyrelsen havde inspiceret FEMØSUND. Da Femø Jazz sluttede i søndags, var der byttet om på FEMØSUND og CHRISTINE, da CHRISTINE har mere kapacitet, og derfor blev indsat på Femø for at få de sidste festivalgæster hjem, og FEMØSUND måtte så sejle på Fejø, hvor den pga. dens noget mindre kapacitet, skulle sejle en del flere ture end når CHRISTINE normalt sejler på ruten.

Pga. branden måtte CHRISTINE flyttes tilbage til Fejø, mens FEMØSUND var ude af drift, og ASKØ måtte så tage en tur til Femø.

Kilde: Folketidende og Lolland Færgefart

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart, på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →