TYCHO BRAHE opgraderet med verdens største batteripakke

TYCHO BRAHE i Helsingør 12/5-2019. Foto: Michael Koefoed-Hansen

Opgraderingen af batteripakken på ForSea Ferries færge TYCHO BRAHE er nu overstået. Kapaciteten er derved øget fra 4.160 kWh til 6.400 kWh, hvilket gør den til den færge i verden, som har den største batteripakke. Selvom batterikapaciteten er øget med omkring 50%, så fylder batterierne ikke mere end de gamle batterier, som blev installeret i 2018.

”Det er med stolthed at vi i dag fejrer Tycho Brahes vellykkede opgradering af batteridriften. Vi inspireres af vores fremskridt, lærer af vores modgang og kommer aldrig til at afvige fra vores grønne rejse. Vores mål er ambitiøse og det her er endnu et stort skridt i den rigtige retning, for at nå vores realistiske drøm om at blive et af verdens mest bæredygtige transportvirksomheder”

Kristian Durhuus, CEO ForSea.

Nu hvor opgraderingen er overstået, er det planen at 97% af alle ture med færgerne AURORA AF HELSINGBORG og TYCHO BRAHE bliver gennemført ved batteridrift. Indtil nu i år, har AURORA AF HELSINGBORG sejlet 93% af dens ture på batteridrift.

AURORA AF HELSINGBORG i Helsingør 12/5-2019. Foto: Michael Koefoed-Hansen

Med den overståede opgradering lever ForSea Ferries allerede her fra efteråret op til de danske og svenske regeringers respektive målsætninger om en 70% CO2 reduktion inden 2030.

Kilde: ForSea Ferries

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →