ÆrøXpressen har offentliggjort fartplan

Skroget til ÆRØXPRESSEN på vej gennem Øresund d. 5. maj. Foto: Michael Koefoed-Hansen

Det nye rederi ÆrøXpressen, som forventer at starte med at sejle mellem Marstal og Rudkøbing d. 1. december med den nye færge ÆRØXPRESSEN, har i weekenden offentliggjort fartplanen for det første år. Den er dog noget mere tynd, end det de har stillet i udsigt på deres hjemmeside, hvor de nemlig skriver følgende:

Allerede fra vinter 2019 sejler vi mellem Marstal og Rudkøbing. Vi byder på afgange hver time enten fra Marstal eller Rudkøbing. Vi sejler alle dage  – hele året rundt.

Der er ingen dage i den offentliggjorte fartplan, hvor ovenstående udsagn passer, da dobbeltturen kl. 12:30 fra Marstal, aldrig bliver sejlet. Desuden er der en del andre dobbeltture i lavsæsonen som heller ikke bliver sejlet. Så der er en del huller i fartplanen.

Lavsæson

I lavsæsonen vil der være mellem 3 og 6 dobbeltture om dagen. Fartplanen er delt op i 2 dele, nemlig en morgen og eftermiddag/aften del.

Mandag til fredag vil der være 2 dobbeltture om morgen, mod kun 1 i weekenderne. Derefter vil der være et hul på 2 dobbeltture, inden eftermiddagsplanen starter kl. 14:30 fra Marstal. Mandag til torsdag vil der være 2 dobbeltture, dog med et hul imellem. Fredag og søndag vil der være 4 dobbeltture om eftermiddag og aften, mens der lørdag kun være 2 dobbeltture om eftermiddagen.

Fartplan i lavsæson. © ÆrøXpressen

Højsæsonen

Højsæsonen dækker perioden fra 1. juni til 30. august. Her vil der være mellem 6 og 7 dobbeltture om dagen. Mandag til fredag, samt søndag, vil der være 3 dobbeltture om morgen/formiddagen, mens der kun vil være 2 om lørdagen, da den tidlige morgentur ikke sejles der.

Mandag til torsdag, vil der ligesom ved vinterfartplanen, være et hul på 2 dobbeltture, inden der kommer 3 dobbeltture om aften. Fredag til søndag vil det kun være et hul på en dobbelttur, inden der bliver sejlet 3 dobbeltture om lørdagen, mens fredag og søndag har 4 dobbeltture om efter og aften.

Fartplan i højsæson. © ÆrøXpressen

Priser og booking

ÆrøXpressen forventer at kunne offentliggøre priserne i løbet af denne her uge, hvor det så også skulle blive muligt at booke billet til den nye overfart.

Kilde: ÆrøXpressen

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart, på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →