APOLLO på vej mod Tyrkiet for ophugning

APOLLO. © Woodward Group

APOLLO forlod mandag d. 2. august Quebec, for at blive slæbt til Aliaga i Tyrkiet for at blive ophugget. Det er slæbebåden MIRJANA K, som har opgaven med at slæbe den til Tyrkiet, hvor den forventes at ankomme i starten af september.

APOLLO blev købt af ”Société des traversiers du Québec” i starten af 2019, for at afløse færgen F.-A.-GAUTHIER på ruten Matane – Baie-Comeau – Godbout, mens den var ude med tekniske problemer. Efter 2 påsejlinger af kajanlægget på kort tid, samt at en gennemgang af færgen viste at der var mange alvorlige mangler på den, blev det besluttet, at der ikke mere skulle sejles med den.

F.-A.-GAUTHIER. © Dominicad (CC BY-SA 4.0)

Efterfølgende var der planer om at sænke APOLLO i St. Lawrence floden, for at blive et dykkerobjekt, men det blev ikke til noget, og der var også problemer med at finde et ophugningsværft i Canada.

Kun en Papenburg søster tilbage

Med den kommende ophugning af APOLLO, er der kun ST. DAMIAN tilbage, af de ni næsten ens færger som blev bygget hos det tyske værft Jos L Meyer Werft, i første halvdel af 70’erne, til partnerne i Viking Line, og mexicanske Transbordadores. ST. DAMIAN er her til sommer blevet indsat på ruten Bari – Vlore, efter at havde været oplagt i nogle år.

ST. DAMIAN. © Star Lines

Kilde: Mario Coulombe

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →