Baleària bekræfter bestilling af hurtigfærge

ELEANOR ROOSEVELT. © Baleria

Det spanske rederi Baleària bekræfter, at de er ved at få bygget en hurtigfærge på det spanske værft Astilleros Armon Gijón til levering i 2024. Færgen er en videreudvikling af ELEANOR ROOSEVELT, som værftet leverede til rederiet i slutningen af april 2021.

Den nye færge vil få navnet MARGARITA SALAS, efter den spanske videnskabskvinde med samme navn, som døde i 2019. Margarita Salas arbejdede med molekylærbiologi.

MARGARITA SALAS vil have samme dimensioner (længde og bredde) og kapacitet som ELEANOR ROOSEVELT. Den vil dog få et ekstra passagerdæk i skibets forreste del, et større udendørs areal, hvor der også vil være en bar.

Den vil ligesom ELEANOR ROOSEVELT være udstyret med dual-fuel motorer, så den kan sejle på både LNG og diesel. Motorerne vil dog havde 10% mere effekt, således at den vil kunne holde en servicefart på 35 knob.

Fakta på MARGARITA SALAS:

  • Længde: 123 meter
  • Bredde: 28 meter
  • Passagerer: 1.200
  • Biler: 400
  • Servicefart: 35 knob

Kilde: Baleària

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →