Billetsamarbejde mellem Ærøfærgerne og ÆrøXpressen

ÆRØXPRESSEN. © ÆrøXpressen

De to rederier Ærøfærgerne (Ærø Kommune) og ÆrøXpressen, har tirsdag d. 5. november indgået en aftale om et billetsamarbejde, og hvordan refusionen mellem parterne på baggrund af solgte billetter skal fungere.

SKJOLDNÆS ankommer til Faaborg d. 1/6-2019. Foto: Michael Koefoed-Hansen

Aftalen betyder, at rejsende kan anvende deres billetter på begge parters færgeruter. Aftalen omfatter al privattrafik samt erhvervsbiler under 3.500 kg. Der billetteres på vej til Ærø med returbilletter, som rejsende er vant til fra Ærøfærgerne. Som noget nyt, kontrolleres rejsendes billetter på vej fra Ærø. Gyldige billetter inkluderer også månedskort og 10-turskort.

ELLEN i Søby d. 1/6-2019. Foto: Michael Koefoed-Hansen

Aftalen træder i kraft d. 1. december 2019. Rejsende skal derfor huske at medbringe gyldige billetter på vej fra Ærø efter d. 1/12-19.

”Jeg er tilfreds med den indgåede aftale. Aftalen betyder ikke mindst, at rejsende til og fra Ærø kan se frem til ensartethed i billetteringsreglerne, uanset hvilke færger de vælger.”

Borgmester Ole Wej Petersen, Ærø Kommune.

“Det er med stor tilfredshed vi har indgået denne aftale om billetsamarbejde med Ærø Kommune og Ærøfærgerne, og det er med glæde og optimisme vi ser, at vi kan samarbejde om at give ærøboer den mest optimale infrastruktur med fleksibilitet og valgmuligheder for den daglige transport. Med denne aftale undgår vi også forvirring og frustration for turister, der på deres ferie vil bruge begge selskabers ruter.”

Formand for ÆrøXpressens bestyrelse, Christian Holm

”Vi ser frem til et godt samarbejde, og ikke mindst muligheden for i fællesskab, at skabe fleksible løsninger til gavn for alle færgepassagerer.”

Transportdirektør, Keld Møller

“Det er glædeligt, at vi forholdsvis nemt fandt frem til et system, der er ukompliceret og ikke betyder stor administration. Jeg er ikke i tvivl om, at dette positive samarbejde om billetter kan udvikle sig og give grundlag for et fortsat godt og frugtbart kollegialt samarbejde mellem de to færgeselskaber til gavn for hele Ærø.”

Direktør for ÆrøXpressen, Søren Vestergaard

Aftalen kan læses i sin helhed på Ærø Kommunes hjemmeside.

Kilde: Ærø Kommune

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart, på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →