Boreal Sjø chartrer SELBJØRNSFJORD

SELBJØRNSFJORD oplagt i Trondheim d. 22/7-2020. Foto: Michael Koefoed-Hansen

I forbindelse med at rederiet Boreal Sjø, overtager betjeningen af ruten Molde – Vestnes, fra Fjord1 d. 1. januar 2021, har de lavet en aftale med rederiet FosenNamsos Sjø om at chartre færgen SELBJØRNSFJORD, for at kunne overholde kontrakten.

Boreal Sjø vil betjene ruten med tre nybyggede hybridfærger fra det tyrkiske værft Sedef, samt de to færger RYFYLKE og HARDANGER, som de har købt af Norled.

RYFYLKE ankommer til Stavanger d. 2/6-2014. Foto: Michael Koefoed-Hansen

RYFYLKE og HARDANGER er pt. på værft hos Fiskerstrand Verft i Ålesund, hvor de bliver moderniseret og vil skifte navn til KARLSØYFJORD og HARØYFJORD. De forventes klar til opstarten af ruten.

HARDANGER ankommer til Stavanger d. 2/6-2014. Foto: Michael Koefoed-Hansen

Pga. corona pandemien, er bygningen af de tre færger i Tyrkiet forsinket. Den første færge, som får navnet MALMEFJORD, forventes leveret i første kvartal 2021, mens de to efterfølgende færger TOMREFJORD og VESTREFJORD, vil følge efter i løbet af 2021.

Skitse af de kommende færger MALMEFJORD, TOMREFJORD og VESTREFJORD. © Multi Maritime

Derfor har det været nødvendigt at chartre SELBJØRNSFJORD, samt indsætte PREIKESTOLEN på Molde – Vestnes ruten når den starter op, så Boreal Sjø kan have fire færger i drift. Efterhånden som de tre nybyggede færger bliver leveret, vil SELBJØRNSFJORD og PREIKESTOLEN blive fjernet fra ruten.

PREIKESTOLEN oplagt i Sandnes d. 16/7-2020. Foto: Michael Koefoed-Hansen

Kilde: Boreal Sjø

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart, på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →