COLOR HYBRID indsat

COLOR HYBRID. Foto: UAVPIC

COLOR HYBRID ankom i morges ved 5:30 tiden til Sandefjord for første gang. COLOR HYBRID var allerede i Strømstad og teste færgelejet der d. 4. august, men pga. tekniske problemer med COLOR HYBRID, måtte den sejle tilbage til Larvik, og derefter til Frederikshavn, hvor den var i dok hos Orskov Yard.

HURRA, Color Hybrid har akkurat klappet til kai i Sandefjord for aller første gang. Velkommen hjem! ⛴💚😃

Slået op af Color Line i Torsdag den 15. august 2019

Første afgang mod Strømstad i Sverige skulle hade været kl. 10:00, men den blev lidt over 20 minutter forsinket. COLOR HYBRID har dermed afløst BOHUS, som er blevet solgt til Sydeuropa. Selve indsættelsen er dog blevet udskudt flere gange, da den første officielle afgang skulle havde været d. 26. juli, som siden blev ændret til d. 9. august.

Velkommen om bord på Color Hybrid – vi gir deg en eksklusiv sniktitt inn i skipet!⛴✨🤩

Slået op af Color Line i Torsdag den 15. august 2019

I dag kunne endelig et stolt mannskap ønske gjestene velkommen om bord på Color Hybrid. Her er noen øyeblikk fra den historiske jomfruturen fra Sandefjord. Takk til våre gjester, takk til mannskapet, takk for turen!⛴💚✨

Slået op af Color Line i Fredag den 16. august 2019

Norsk værdiskabelse

COLOR HYBRID er bygget på Ulstein Verft, og mere end 70 procent af leverandørerne er fra virksomheder i den maritime klynge i Norge. COLOR HYBRID bruger helt nye løsninger til at reducere støj og emissioner og er et plug-in hybrid-skib, hvor de fem megawatt-batterier er opladet med miljøvenlig strøm fra kraftværker i Sandefjord. Skibet vil sejle ind og ud af Sandefjordsfjorden næsten lydløst og uden emissioner af skadelige miljøgasser eller nitrogen- og svovlforbindelser til luft i området. Batteripakken vejer 65 ton og kan genoplades på en time.

Skibet har også en varmebeholder på fem megawatt, som udnytter varme fra både kølvandet og udstødningen til opvarmning. Dette sammen med en optimal skrogkonstruktion er med til at gøre skibet energieffektivt og miljøvenligt. Miljøprofilen styrkes yderligere ved at lette god affaldshåndtering om bord med levering til biokraftværker på land, som igen producerer miljøvenlig kraft og varme.

Med COLOR HYBRID ønsker Color Line at tilbyde en bedre rejseoplevelse med en ny standard for komfort. – Ombord finder du udvidede og forbedrede shopping- og servicetilbud med store butikker og tre gode spisesteder med et rigt udvalg af mad og drikke.

– Administrerende direktør Trond Kleivdal.

Verdens største plug-in hybridskib er 160 meter langt og har en kapacitet på 2.000 passagerer og ca. 500 biler. Færgen leverer markant øget kapacitet på ruten mellem Norge og Sverige.

Dåb

COLOR HYBRID vil blive døbt næste fredag (23. august) kl. 9 af Norges statsminister Erna Solberg.

Kilde: Color Line

Opdateret d. 16/8 kl. 22:00, med korrekt information omkring dåben, som først er næste fredag.

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart, på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →