Destination Gotland omdøber alle sine konventionelle færger

THJELVAR på reden syd for Helsingborg d. 2/2-2020. Foto: Michael Koefoed-Hansen

Når Destination Gotlands nye færge THJELVAR ankommer til Visby i starten af april, vil den bytte navn til GOTLAND. THJELVAR er i øjeblikket på Oresund DryDocks i Landskrona for at blive klargjort. Dermed følger den traditionen i Rederi AB Gotland (som står bag Destination Gotland), som bestilte sit første skib tilbage i 1865, ved hjælp af lokale aktionærer.

Det første skib som hed WISBY, blev leveret fra Motala Workshop i 1866, hun var 36 meter lang og havde en hastighed på 11 knob. Rederiets andet skib var GOTLAND, som blev leveret fra Bergsunds Mekaniske Værksted i 1868. Siden da har Rederi AB Gotland brugt navnene GOTLAND og VISBY, hver gang de har introduceret en ny generation af skibe til Gotlandstrafikken.

Gennem langsigtet ejerskab og stærke lokale rødder har Rederi AB Gotland været i stand til at investere i to nye færger med moderne LNG-drift for lavere klimapåvirkning. Selv i dag er to tredjedele af de 2.800 aktionærer Gotlændere. En stolt tradition gennem 155 år kan således videreføres gennem den kommende dåb af færgerne i Visby.

I forbindelse med den historiske færgedåb i Visby i begyndelsen af ​​april udføres de to første navneændringer – THJELVAR skifter navn og får navnet GOTLAND. Samtidig bliver ældre SF1500-færge med navnet GOTLAND omdøbt til DROTTEN, som også er et traditionelt skibsnavn hos Rederi AB Gotland.

”Vi er stolte af vores historie og tradition. De nye færger, der kan køres med biobrændstof og muliggør klimaændringer i Gotland-trafikken, er vores største investeringer nogensinde og vil bære de mest historiske skibsnavne i vores trafik.”

Ann-Marie Åström, bestyrelsesformand.

”Det er meget glædeligt at kunne navngive færgen i sin hjemmehavn Visby sammen med Gotlands samfundet, hvis udvikling er så stærkt afhængig af, at vores moderne og effektive transport kan fortsætte med at udvikle Gotland gennem lavere klimapåvirkning. Særligt sjovt er muligheden for at være i stand til at udføre en dåb med færger sammen med vores stolte medarbejdere i gruppen!”

Håkan Johansson, administrerende direktør.

VISBORG på Oresund DryDocks i Landskrona d. 2/2-2020. Foto: Michael Koefoed-Hansen

Navneændringerne for VISBORG (2018) til VISBY og for VISBY (2003) til VISBORG finder sted senere på året.

VISBY ankommer til Visby d. 30/6-2008. Foto: Michael Koefoed-Hansen

Kilde: Destination Gotland

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart, på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →