EXPRESS 1 ramt af motorproblemer

EXPRESS 1 ankommer til Rønne d. 19/4-2019. Foto: Michael Koefoed-Hansen

I sidste weekend blev mekanikerne opmærksomme på et problem med den ene hovedmotor på EXPRESS 1. I første omgang kunne de ikke finde ud af hvad som var galt med den, men en ny kikkertundersøgelse af hovedmotoren har vist at en ring i et leje er beskadiget, og motoren derfor ikke kan bruges. Den har derfor sejlet kun sejlet med 3 ud af 4 hovedmotorer hele ugen, hvilket har medført forsinkelser.

MAX ankommer til Rønne d. 21. april 2019. Foto: Michael Koefoed-Hansen

På tirsdag d. 1. juni, vil EXPRESS 1 derfor blive taget ud af drift så hovedmotoren kan blive repareret. I stedet bliver der sejlet med en nødfartplan, hvor MAX, HAMMERSHUS og POVL ANKER, vil dække de fire dobbeltture der er den dag.

HAMMERSHUS ankommer til Rønne d. 1/9-2018. Foto: Michael Koefoed-Hansen

”Det positive er, at mekanikernes vedholdenhed har forhindret, at skaden kunne udvikle sig alvorligt. Det er træls at skulle sejle på tre motorer i nogle dage og træls at skulle undvære EXPRESS 1 en dag – men alternativet med en større skade er langt værre.”

Jesper Skovgaard, Bornholmslinjens kommercielle direktør.

POVL ANKER afgår fra Køge mod Rønne d. 1/1-2021. Foto: Michael Koefoed-Hansen

Kilde: Molslinjen

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart, på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →