Finskflagede færger og skibe ramt af strejke

MARIELLA i Stockholms skærgård d. 2/6-2018. Foto: Michael Koefoed-Hansen

Sømændene på finskflagede færger og skibe har fra morgenstunden indledt en sympatistrejke med de ansatte hos det finske postvæsen, som ikke kan blive enige om en overenskomst. Strejken påvirker kun færger og skibe med finsk flag. Færger og skibe med udenlandsk flag kan sejle normalt, dog er der også strejker blandt havnearbejdere. Færger som er i udenlandsk havn, vil først blive ramt når de kommer til en finsk havn.

Eckerö Line / Eckerö Linjen

FINLANDIA og FINBO CARGO, som sejler mellem Helsingfors og Tallinn er ramt af strejken.

FINBO CARGO. Foto: Eckerö Line

ECKERÖ, som sejler mellem Eckerö og Grisslehamn, er ikke ramt da den har svensk flag. Den vil dog sejle ekstrature, da Viking Line, ikke kan sejle så mange ture mellem Åland og Sverige.

Finnlines

Finnlines sender RoPax færgen EUROPALINK, som der normalt sejler mellem Malmö og Travemünde op til Finland, hvor den vil blive indsat mellem Naantali og Kapellskär fra d. 27, da den har svensk flag. De 2 finsk flagede RoPax FINNFELLOW og FINNSWAN, som normalt sejler på ruten er blevet taget ud af drift pga. strejken.

Alle de RoPax på Helsingfors – Travemünde er ramt af strejken. Pt. ligger FINNLADY og FINNMAID i Helsingfors, mens den sidste RoPax FINNSTAR ligger i Travemünde.

FINNSTAR i Helsingfors d. 13/7-2007. Foto: Michael Koefoed-Hansen

Den finsk flagede RoPax og RoRo færger vil blive taget ud af drift når de kommer til Finland. Nogle af dem vil ikke blive tømt med det samme, pga. strejke blandt havnearbejderne.

Silja Line

Strejken rammer BALTIC PRINCESS på Åbo – Stockholm ruten, og SILJA SERENADE på Helsingfors – Stockholm. Der vil dog stadig være sejlads på de 2 ruter, da de andre færger har svensk flag.

Viking Line

Viking Line er hårdt ramt, da de fleste af deres færger har finsk flag. Det er kun VIKING CINDERELLA som sejler minicruises fra Stockholm til Mariehamn og VIKING XPRS, som der sejler mellem Helsingfors og Tallinn, som ikke er ramt.

VIKING GRACE ankommer til Mariehamn d. 3/6-2018. Foto: Michael Koefoed-Hansen

Wasaline

Ingen sejlads mellem Vasa og Umeå, da WASA EXPRESS er ramt.

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart, på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →