FSG tæt på redning

HONFLEUR. © Brittany Ferries

Værftet Flensburger Schiffbau-Gesellschaft (FSG) er tæt på en redning, efter at den nuværende ejer Lars Windhorst via sit investeringsselskab Tennor Holding, har tilbudt at købe værftet ud af konkursboet.

Det nye FSG vil dog blive noget mindre end det gamle værft, da der kun vil være omkring 350 ansatte. De sidste 300 ansatte, vil blive overført til et overførselsselskab, hvor de vil få 80% af deres tidligere nettoløn i seks måneder, men samtidig giver de dog afkald på en mulig fratrædelsesgodtgørelse.

For at det hele skal lykkes, skal alle kreditorerne sige ja, til Lars Windhorst’s tilbud, samt at mindst 95% af de ansatte som skal over i overførselsselskabet, sige ja til tilbuddet.

To nye RoRo færger

For at det nye FSG har noget at lave, vil Lars Windhorst bestille to RoRo færger på værftet, dette skulle give arbejde til de 350 ansatte i to år. RoRo færgerne skal så chartrers ud eller sælges når de er blevet bygget.

Fremtiden for HONFLEUR

Skroget til den franske færge HONFLEUR, som FSG byggede på indtil betalingsstandsningen er blevet solgt til Siem Offshore, som er en del af Siem Group, som var ejer af FSG indtil 2019.

Hvad Siem Offshore har for planer med HONFLEUR er endnu ikke offentliggjort, men medarbejderrepræsentanten for FSG, opfordrer Siem til at den bliver færdigbygget på FSG, så de 300 personer i overførselsselskabet kan komme i arbejde.

Kilder: NDR og FSG

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart, på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →