Gratis færgeafgange for gående og cyklister til sommer

MARGRETE LÆSØ ankommer til Frederikshavn d. 17/7-2017. Foto: Michael Koefoed-Hansen

Regeringen (Socialdemokratiet), Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Konservative og Alternativet, har fredag d. 4. juni, indgået en aftale om en sommer- og erhvervspakke, for især at få gang i turistøkonomien her i Danmark.

MARSTAL ankommer til Svendborg d. 30/11-2019. Foto: Michael Koefoed-Hansen

Et af punkterne er at sikre billigere indenrigsrejser i sommerperioden 2021. Der er derfor afsat 75 mio. kr. til at gøre det gratis for gående og cyklister og biler med handicapparkeringskort at sejle mellem danske havne og øer samt mellem Rønne og Ystad i sommeren 2021.

EXPRESS 1 ankommer til Rønne d. 19/4-2019. Foto: Michael Koefoed-Hansen

Ordningen gælder i perioden fra juli til og med september, og det er operatøren, der beslutter, hvornår i perioden det skal være gratis.  Operatørerne vil blive forpligtet til at fastsætte et loft på antallet af billetter, så de lokale beboeres adgang til færgerne sikres, hvilket var et problem i sommeren 2020, hvor der var et lignede tilbud.

BITTEN CLAUSEN afgår fra Ballebro d. 12/7-2015. Foto: Michael Koefoed-Hansen

“Det var utrolig positivt at opleve, at så mange danskere fik så stor glæde af sommerpakken sidste år. Mange valgte at sejle til en af Danmarks mange øer eller rejse billigt rundt i sommerlandet med kollektiv transport. Med dette års sommerpakke har vi taget de store succeser og gjort dem mere fleksible. Det håber jeg vil blive taget godt imod; både af de mange der ønsker at holde deres ferie i Danmark og ikke mindst på de øer, der nu får stor fleksibilitet til at indrette færgesejladsen efter lokale forhold.”

Benny Engelbrecht, Transportminister.

ASKØ ankommer til Bandholm d. 25/4-2019. Foto: Michael Koefoed-Hansen

Kilde: Erhvervsministeriet

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart, på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →