Stena Line: 3 færger fra juli på Frederikshavn – Göteborg ruten

STENA VINGA i Göteborg d. 19/10-2018. Foto: Michael Koefoed-Hansen

Stena Lines færgerute mellem Frederikshavn og Göteborg er en af ​​virksomhedens største og vigtigste passagerruter. I løbet af et normalt år rejser mere end en million svenskere og danskere, men også tyskere, nordmænd og hollændere, tværs over Kattegat. Under pandemien er antallet af passagerer på Stena Lines færger faldet drastisk, og rederiet har i stedet fokuseret på den vigtige godstrafik mellem de to lande. I takt med at rejserestriktionerne i både Sverige og Danmark er blevet lempet, er passagertrafikken steget igen i løbet af foråret. I maj rejste dobbelt så mange mennesker med færgerne som sidste år.

STENA DANICA ankommer til Göteborg d. 19/10-2018. Foto: Michael Koefoed-Hansen

Danskere skal ikke længere fremvise en negativ coronatest for at indrejse i Sverige fra Danmark. Det har ført til, at Stena Line investerer kraftigt i sommerens højsæson. Fra 5. juli sætter Stena Line færgen STENA VINGA tilbage på ruten mellem Frederikshavn og Göteborg sammen med STENA DANICA og STENA JUTLANDICA, for første gang siden sidste år. I alt vil de tre færger have næsten 80 afgange om ugen.

STENA JUTLANDICA ankommer til Göteborg d. 19/10-2018. Foto: Michael Koefoed-Hansen

”Vi har ventet på det her og er utroligt glade for endelig at mærke vinden i sejlene igen. Vi ved, at der er et stort, ophobet ønske om at komme ud og rejse. Det kan blandt andet ses i vores bookingtal for sommerens højsæson, der er begyndt at tage fart fra skolernes sommerferie og fremefter.”

Elisabeth Lönne, ansvarlig for Stena Lines danske ruter.

Det er især antallet af passagerer i bil fra alle lande, der stiger, men der er også en stigning i grupperejser med bus og de såkaldte dagsture fra Sverige, hvor passagererne ikke går i land i Danmark. I modsætning til tidligere år vælger flere at booke tidligt, men fleksibelt.

”Vi ser et tydeligt behov for fleksibilitet, hvor vores kunder har mulighed for at ændre deres rejseplaner med kort varsel, og det er primært de fleksible billetter, der bliver booket. Vores kundeundersøgelser viser også, at vores passagerer sætter pris på de særlige sikkerhedsforanstaltninger, vi har indført ombord for at sikre en sikker rejse, og de værdsætter også den mulighed, som færgen giver for at bevæge sig frit rundt og få frisk havluft.”

Elisabeth Lönne.

Kilde: Stena Line

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart, på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →