MySTAR bliver navnet på Tallinks nye færge

MySTAR. © Tallink

Det estiske rederi Tallink, afholdt i august en navnekonkurrence, for at finde et navn til deres nye færge, som i januar 2022, skal indsættes mellem Tallinn og Helsingfors. Efter noget forsinkelse er vindernavnet fundet, og det blev MySTAR, som blev foreslået af Marietta Kähärä fra Finland.

Der kom flere end 2.800 forslag til navne, fordelt på 30 lande fra hele verden.

Selvom de foreslåede navne varierede meget, indeholdt et stort antal af dem, ordene “STAR” og “BALTIC”. Sammenlignet med navnekonkurrencen, der blev afholdt for et par år siden for, at navngive MEGASTAR, var der denne her gang, en betydelig stigning i antallet af navne, der indeholdt henvisning til miljøvenlighed, dvs. variationer af “ECO” og “GREEN”.

Det var ikke let for os at vælge det vindende navn, da der var mange gode forslag, men i sidste ende ønskede vi at fortsætte med traditionen om, at vores shuttlfærger er ”stjerner” i Østersøen, så det indsnævrede mulighederne noget. Og hvorfor vi valgte MySTAR – ja, fordi det nye fartøj er formet af alle, der rejser med det, så alle kan føle, at dette fartøj er en del af dem.

Paavo Nõgene, administrerende direktør i Tallink Grupps 

Kilde: Tallink

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart, på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →