Navne til de nye Als og Samsø færger offentliggjort

NERTHUS. © Molslinjen

Molslinjen har offentliggjort navnede til de nye hybridfærger til Als- og Samsølinjen, som de får bygget hos Cemre Shipyard i Tyrkiet. De har valgt at følge navnetraditionen fra Fanølinjen, hvor navnende udspringer af nordiske fortællinger.

”Det var vigtigt for os at finde navne til færgerne, som havde lokal tilknytning til Als og Samsø. Derfor har vi været i kontakt med lokalhistorisk arkiv og andre lokalforeninger, så vi kunne finde de helt rigtige navne til de to nye elfærger.”

Kristian Durhuus, Molslinjens administrerende direktør.

© Cemre Shipyard

NERTHUS bliver navnet på den nye færge til Alslinjen, som skal indsættes mellem Bøjden og Fynshav i sensommeren 2024. NERTHUS er opkaldt efter en urnordisk eller oldgermansk jord- og frugtbarhedsgudinde, samt gudinde for fred og velstand. Det menes, at Nerthus’ vogn ligger på bunden af Hellesøe på Als.

Den nye færge til Samsølinjen, som indsættes i starten af 2025 på ruten Kalundborg – Ballen, kommer til at hedde TYRFING. Den har fået sit navn efter et magisk sværd i den nordiske mytologi, der tilhører sagnkonge Angantyr og hans slægt. Det magiske sværd var kendt for altid at ramme plet, når det blev svunget, aldrig at ruste, og så kunne det skære igennem sten og jern lige så let som tøj. Ifølge sagnet blev Angantyr dræbt på Samsø, hvor han ligger begravet sammen med sit sværd.

Kilde: Molslinjen

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →