OSLOFJORD får norsk flag

OSLOFJORD ankommer til Strömstad d. 19/5-2019. Foto: Michael Koefoed-Hansen

Fjord Line annoncerede i marts en intention om at ændre flaget på OSLOFJORD fra det danske skibsregister DIS til det norske skibsregister NOR. Det er nu blevet besluttet at gennemføre dette flag skift. Årsagen er som nævnt i marts, at omkring 90% af passagererne på OSLOFJORD er nordmænd, og Fjord Line ønsker at tilpasse sig yderligere til det lokale norske marked.

“Et skift af flag til NOR betyder blandt andet, at det bliver lettere at bruge norsk og lokal arbejdskraft om bord. Vi må understrege, at vi er tilfredse med og taknemmelige for den nuværende besætnings arbejde. Vi tror, ​​at vi vil finde gode løsninger til dem sammen med fagforeningerne nu, hvor beslutningen er truffet.”

Rickard Ternblom, CEO i Fjord Line.

Efter en omfattende ombygning og opgradering blev OSLOFJORD indsat på ruten mellem Sandefjord og Strømstad i sommeren 2014. Modtagelsen på markedet har været formidabel, og den foreløbige passagerrekord blev sat i 2018, hvor omkring 460.000 rejsende rejste med færgen, primært nordmænd.

“Vi ved, at lokalsamfundet er optaget af norske arbejdspladser og norsk tilknytning. Så vi tager skridt nu.”

Rickard Ternblom.

I øjeblikket gælder beslutningen kun for OSLOFJORD. Datoen for skiftet til NOR er endnu ikke blevet besluttet. Den resterende flåde fortsætter i DIS-registeret.

Kilde: Fjord Line

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart, på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →