Samsø Linien A/S køber Hundested-Rørvig Færgefart A/S

ISEFJORD ankommer til Rørvig d. 4/8-2018. Foto: Michael Koefoed-Hansen

Samsø Linien A/S, der ejes af Samsø-Fonden, køber Hundested-Rørvig Færgefart A/S med overtagelse pr. 1. februar 2021. Samsø Linien A/S ser sig som en langsigtet ejer til ruten mellem Hundested og Rørvig.

”Det er med stor glæde, at vi har indgået aftale om overtagelse af Hundested-Rørvig Færgefart A/S. Vi har foretaget en grundig analyse i forbindelse med opkøbet, og det er et yderst veldrevet rederi, som vi glæder os til at drive og videreudvikle sammen med de eksisterende medarbejdere og de tidligere ejere, der bliver i virksomheden. Med købet vil vi igen blive et aktivt sejlende rederi og herigennem fastholde og udvikle vores kompetencer indenfor færgedrift samtidig med, at vi vil bidrage positivt til lokalsamfundene på både Samsø og omkring Hundested-Rørvig.”

John Steen-Mikkelsen, bestyrelsesformand for Samsø Linien A/S.

Samsø Linien A/S har tidligere drevet færgetrafik mellem Samsø og Sjælland samt Jylland. Rederiet ejer færgen LOLLAND, som er chartret ud til Molslinjen. Samsø Liniens bestyrelse har løbende arbejdet på at fremtidssikre selskabet og undersøgt forskellige muligheder ud fra en kommerciel vinkel. Nu er muligheden der for at udvide virksomhedens kommercielle rederiaktivitet, hvilket sikrer selskabet et stabilt afkast i fremtiden, og derigennem, at man kan bidrage positivt til lokalområderne samt fortsætte og udvide støttemulighederne i Samsø Fonden.

LOLLAND ankommer til Tårs d. 25/4-2019. Foto: Michael Koefoed-Hansen

Færgeruten Hundested-Rørvig har en lang succesrig historie, som startede med sommerhusejere fra København, der skulle sejles det korte stykke over til Rørvig allerede i 1917. Ruten er blandt de mest benyttede småfærger i Danmark og det privatejede rederi har løbende investeret i flåde og havneanlæg. Ruten besejles af de to færger ISEFJORD og NAKKEHAGE.

NAKKEHAGE afgår fra Rørvig d. 4/8-2018. Foto: Michael Koefoed-Hansen

”Hundested-Rørvig overfarten er et vigtigt forbindelsesled mellem Hundested og Rørvig, og er afgørende for at begge sider af Isefjorden er attraktive for både sommergæster og lokalbefolkning. Vi har haft en meget professionel proces med Samsø Linien, og vi er glade for at ruten bliver drevet videre med rederikyndige ejere bag roret og med alle vores dygtige medarbejdere på broen og dækket. Dette er med til at sikre fremtiden for færgefarten i området.”

Bo Andersen, fortsættende overfartsleder for Hundested-Rørvig A/S.

Fakta om Samsø Linien A/S

Samsø Linien A/S har drevet rederi siden 1979 og er ejet af Samsø-Fonden, som blandt andet yder støtte til kulturlivet og unge samsinger. Samsø Linien A/S er fortsat et rederi, selv om den aktive færgedrift på Samsø foreløbig sluttede i 2008. Således ejer rederiet færgen LOLLAND, som er chartret ud til Molslinjen og sejler mellem Langeland og Lolland. Samsø Linien A/S ejer desuden ejendommen Sælvig 48 på Sælvig havn, der er indrettet til restaurant og hotel.

Fakta om Hundested-Rørvig Færgefart A/S

Hundested-Rørvig Færgefart A/S er et mindre rederi med 14 ansatte, som indtil nu har været ejet af Bo Andersen og Kennie Kjeldsen, der forbliver ansatte på overfarten. Rederiet har eksisteret siden 1917, og blev grundlagt for at sejle sommerhusejere fra Hundested til Rørvig, hvor sommerhusområder voksede frem. Rederiet har en vigtig funktion for mobiliteten mellem det nordlige Sjælland og Odsherred.

Kilde: Samsø Linien

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart, på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →