Stena Line nedlægger Frederikshavn – Oslo ruten permanent

STENA SAGA ankommer til Frederikshavn d. 10/7-2015. Foto: Michael Koefoed-Hansen

Stena Line har i dag besluttet at lukke linjen mellem Oslo og Frederikshavn med øjeblikkelig virkning. Foranstaltningen er en direkte virkning af den påvirkning, som Corona-virussen (COVID-19) har på Stena Lines passageroperationer. Stena Line, som tidligere på ugen opsagde 950 ansatte i Sverige, er nu tvunget til at træffe drastiske foranstaltninger for at sænke omkostningerne og sikre de vigtige fragt- og transportoperationer.

På grund af Corona-virussen (COVID-19) og rejsebegrænsningerne, som flere lande har pålagt, har Stena Line, ligesom mange andre virksomheder i rejsebranchen, set et kraftigt fald i bookingerne. Virksomheden i Skandinavien er hårdest ramt. Siden lørdag d. 14. marts har Stena Line suspenderet al trafik mellem Oslo og Frederikshavn og STENA SAGA som har betjent ruten siden 1994, været oplagt i Göteborg. Nu meddeler Stena Line, at ruten ikke genoptages, og at linjen lukkes efter mere end 40 år.

”Det er en hård situation for Stena Line, og det tvinger os til at tage svære beslutninger. Ruten Oslo-Frederikshavn er stort set helt afhængig af passagertrafik og den vigtige højsæson er om sommeren. Vi har vurderet, at vi mister hele højsæsonen i år, og vi har simpelthen ikke råd til at vente og håbe på næste sommer. Det er med tungt hjerte, at vi nu har taget beslutningen om at lukke linjen.”

Niclas Mårtensson, administrerende direktør for Stena Line.

Stena Line foretager i øjeblikket et overblik over operationerne i alle regioner på grund af den faldende passagerdrift og udelukker ikke, at der vil være flere reduktioner eller ændringer i fartplanerne og linjenettet.

”Vores hovedfokus er at holde varestrømmen i gang og sikre de vigtige godstransporter til og fra Sverige, men også på vores andre ruter i Europa.”

Niclas Mårtensson.

Lukningen af ​​linjen Oslo-Frederikshavn betyder, at omkring 30 ansatte på Stena Lines norske kontor i Oslo får besked om opsigelse. STENA SAGA, der indtil sidste lørdag sejlede på ruten under svensk flag, har omkring 250 svenske ansatte om bord. De er dækket af opsigelsen af ​​i alt 950 ansatte i Sverige, som Stena Line præsenterede mandag d. 16. marts.

Kilde: Stena Line

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart, på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →