Stena Line og Göteborg Hamn underskriver aftale om flytning af Stena Lines færgelejer til Arendal

Visualisering af hvordan den kommende terminal i Arendal kan blive. © Stena Line

Stena Line og Göteborg Hamn har underskrevet en aftale, der betyder, at der skal arbejdes på at finde en ny placering til færgeselskabets terminaler og havnedrift i Arendal. Ambitionen er at kunne styrke Gøteborg som et bæredygtigt nordisk fragtknudepunkt. Det er tanken, at Stena Line senest 1. januar 2027 skal kunne indgå en 25-årig lejeaftale i Arendal.

STENA DANICA ankommer til Göteborg d. 19/10-2018. Foto: Michael Koefoed-Hansen

”Vi vill driva utvecklingen inom hållbar sjöfart och växa tillsammans med Göteborg. Vi går positivt in i diskussionerna om ett nytt läge för vår hamn och våra terminaler för att vi tror att det kan ge både oss och branschen möjlighet att öka omställningstakten.”

Niclas Mårtensson, direktør i Stena Line.

Stena Line, Gøteborg Kommune og Göteborgs Hamn AB, har i mange år haft et tæt og rigtig godt samarbejde. Aftalerne for de grunde, hvor de danske og tyske terminaler ligger, er tidligere forlænget til 2035. Aftalerne har dog taget højde for en tidligere udflytning, hvis dette ville være påkrævet af byudviklingen, og dette er nu blevet aktuelt som følge af bl.a. beslutning om implementering af Lindholmsförbindelsen.

STENA GERMANICA ankommer til Göteborg d. 20/10-2018. Foto: Michael Koefoed-Hansen

”Efter att hamnen säkrat mark och avtal med kringliggande verksamheter finns nu en lämplig fysisk plats och en grundläggande layout. Med det har vi tillsammans skapat förutsättningar för att kunna gå vidare med ett ersättningsläge som gynnar Stena Lines verksamhet, som rimmar med hamnens ambition att konsolidera hamnverksamheterna i ytterhamnarna, samtidigt som staden får tillgång till centrala ytor för stadsutveckling.”

Elvir Dzanic, direktør for Göteborgs Hamn AB.

Kilde: Stena Line

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →