Stena Line planlægger at lukke Trelleborg – Sassnitz ruten permanent

SASSNITZ afgår fra Trelleborg d. 24/3-2018. Foto: Michael Koefoed-Hansen

Lørdag den 14. marts indstillede Stena Line midlertidigt trafikken på ruten mellem Trelleborg og Sassnitz, da Tyskland lukkede grænserne.

Stena Line planlægger nu at lukke ruten mellem Trelleborg og Sassnitz permanent. Årsagen er den negative indflydelse, som COVID-19-pandemien har på selskabets passagerdrift, ud over en allerede anstrengt økonomisk situation for ruten. Planerne inkluderer også check-in og Bordershop-butikken i Sassnitz. Færgen SASSNITZ som har betjent ruten, ligger oplagt i Sassnitz indtil videre.

Stena Line har indledt drøftelser med medarbejderrepræsentanterne (Betriebsrat) i Tyskland.

“Beskeden om at lukke “Kungslinjen”, en af ​​de ældste færgelinjer i Europa, er en trist besked at give. Jeg tænker især på vores medarbejdere ombord og i Sassnitz. På grund af COVID-19 mister vi hele højsæsonen i år og forventer ikke, at passagertrafikken vil komme sig inden for en overskuelig fremtid. Dette gør det umuligt for os at fortsætte operationerne på denne linje, som stort set helt er afhængig af passagertrafik.”

Niclas Mårtensson, administrerende direktør for Stena Line.

SASSNITZ er såkaldte RoPax-færger og transporterer både fragt og passagerer. I de senere år har ruten Trelleborg – Sassnitz transporteret knap 300.000 passagerer om året, på samme tid som godsmængderne og jernbanetrafikken på linjen er reduceret til meget lave mængder. På grund af COVID-19-pandemien er selskabets passagerdrift faldet drastisk gennem hele netværket.

MECKLENBURG-VORPOMMERN i Trelleborg d. 22/4-2018. Foto: Michael Koefoed-Hansen

Stena Line fortsætter med at transportere både fragt og passagerer på to færgeruter mellem Sverige og Tyskland. Ruten Trelleborg – Rostock betjenes af færgerne SKÅNE og MECKLENBURG-VORPOMMERN og tilbyder 40 afgange om ugen. Ruten Göteborg – Kiel betjenes af færgerne STENA SCANDINAVICA og STENA GERMANICA og tilbyder 12 afgange om ugen.

STENA SCANDINAVICA i Göteborg d. 19/10-2018. Foto: Michael Koefoed-Hansen

Kilde: Stena Line

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart, på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →