Åland landskapsregering taber retssag omkring aflyst færgekontrakt

Tegning af hvordan den nye færge skulle have set ud. © Ansgar Ab og Finlands Färjetrafik Ab

Åland landskapsregering blev d. 16. juni, dømt i Ålands Tingsrätt til at betale 10,5 million Euro + renter i erstatning til rederierne Ansgar Ab og Finlands Färjetrafik Ab (Finferries). Beløbet dækker de omkostninger, som de to rederier har haft, samt tabt fortjeneste.

De to rederier havde sagsøgt Åland landskapsregering for aftalebrud, da Åland landskapsregering i januar 2020, opsagde den kontrakt som var indgået med virksomhederne i august 2019, omkring at de skulle overtage sejladsen på Föglö linjen. De havde i den forbindelse bestilt en hybridfærge til ruten. Årsagen til opsigelsen var, at der var kommet et nyt flertal i landskapsregeringen, som hellere ville bygge en tunnel i stedet for.

Åland landskapsregering siger, at de med stor sandsynlighed vil anke dommen, da de stadig mener at de ikke har brudt aftalen.

Kilde: Ålands Radio TV

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart, på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →