Ankenævnet ændrer bemandingen på HAMMERSHUS

HAMMERSHUS ankommer til Rønne d. 1/9-2018. Foto: Michael Koefoed-Hansen

De 2 fagforeninger CO-Søfart og 3F Sømændene har fået medhold i Ankenævnet for Søfartsforhold, omkring besætningsfastsættelsen på HAMMERSHUS. Det betyder at der nu skal være 3 befarne skibsassistenter og 1 ubefaren, mod den oprindelige bemandingsfastsættelse fra Søfartsstyrelsen på 2 befarne skibsassistenter og 1 ubefaren.

CO-Søfart og 3F Sømændene indgav d. 4. september 2018 to enslydende anker over bemandingsfastsættelsen, da de mente at den oprindelige besætningsfastsættelse var underbemandet.

Bornholmslinjens argument for den oprindelige besætningsfastsættelse, var at der i Rønne og Køge ville blive brugt automatfortøjning, samt at den planlagte daglige arbejdstid for skibsassistenter var 12 timer, da maskinpersonalet skulle brandrundere om natten.

Da HAMMERSHUS kom i drift, viste det sig at automatfortøjning ikke blev brugt, samt at det alligevel var skibsassistenter som brandrunderede om natten, hvorved deres arbejdstid kom over de 12 timer, og hviletiderne derfor ikke blev overholdt.

Kilde: CO-Søfart

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart, på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →