SPL PRINCESS ANASTASIA på grund ved Lidingö

SPL PRINCESS ANASTASIA afgår fra Stockholm d. 30/7-2011. Foto: Michael Koefoed-Hansen

Færgen SPL PRINCESS ANASTASIA som sejler for St. Peter Line, gik onsdag aften lidt over kl. 18, på grund ved den svenske ø Lidingö, kort tid efter den havde forladt sin kaj i Stockholm. SPL PRINCESS ANASTASIA var på vej mod Helsingfors, da den fik blackout, og gik på grund ved Lidingö.

Ombord på SPL PRINCESS ANASTASIA var 1.065 personer, som ikke kom noget til. SPL PRINCESS ANASTASIA blev trukket fri af en slæbebåd og sejlede derefter tilbage til sin kajplads i Stockholm. Efter at være blevet undersøgt af dykkere og myndighederne, afgik den i morges mod Helsingfors.

Årsagen til blackoutet skyldtes at man skiftede til nyt brændstof (som var bunkret i St. Petersborg) lige efter afgangen fra Stockholm. Da den blev blandet med det gamle brændstof, opstod der er en gelélignende masse i brændstoftanken, som stoppede filterne til hjælpemotorerne, som dermed stoppede. Da de stoppede, så stoppede også brændstof- og kølevandspumperne til hovedmotorerne, og dermed opstod der et totalt blackout på SPL PRINCESS ANASTASIA. Brændstoffet er nu blevet sendt til analyse, så man kan sikre at det ikke sker igen.

Kilde: Sjöfarts tidningen

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart, på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →