BC Ferries bestiller 4 ekstra Island Class færger fra Damen

Island Class. © BC Ferries

Det canadiske rederi BC Ferries, har bestilt 4 Island Class færger fra Damen, hvor de allerede er ved at få bygget 2 færger af denne type. De 2 færger (som blev bestilt i foråret 2017) har været på prøvesejlads, og forventes at ankomme til Canada i januar 2020. De 2 færger bliver bygget på Damens afdeling i Rumænien, hvor de 4 nye færger også vil blive bygget.

Island Class færgerne er hybridfærger, så de både kan sejle på batteri, og diesel. Til at starte med vil de sejle på diesel, indtil det er muligt at skaffe nok strøm ud til færgelejerne.

De 2 færger som kommer til Canada næste år, vil blive indsat på ruterne Powell River – Texada og, Port McNeill – Alert Bay – Sointula fra midten af 2020.

Færge 3 og 4, vil blive indsat på ruten Campbell River – Quadra og de 2 sidste færger på ruten Nanaimo Harbour – Gabriola. På disse 2 ruter, sejler der i dag kun en stor færge på hver rute, men den bliver så afløst af 2 mindre færger. Årsagen til at bruge mindre men flere færger, er at øge frekvensen på ruterne.

Island Class. © BC Ferries

Færgerne af Island typen, vil kunne medtage op til 450 passagerer og 47 biler.

Kilde: BC Ferries

Om Michael Koefoed-Hansen

Redaktør og ejer af Færgenyt. Har udgivet 3 bøger om dansk færgefart, på forlaget Starnia, samt drevet hjemmesiden ”The ferry site” siden 1998. ”The ferry site” hører i dag til blandt de største private hjemmesider med information omkring færger.

Se alle indlæg af Michael Koefoed-Hansen →